Ab Zomerman Erelid GiAF

AB Zomerman is tijdens de clubavond van GiAF benoemd tot erelid van de vereniging. Ab was 1 februari 40 jaar lid van de fotoclub.

 

Beeldje Bart klein

Het clubleven van Ab werd in het bijzijn van zijn vrouw Wilmien en de leden van de club aangehaald door voorzitter Annelies Neuteboom. Ook waren Mark van Keulen, voorzitter van afdeling 03 van de Fotobond en algemeen bestuurslid van de afdeling, Anneke Hooijer aanwezig.

Oude foto's en documenten werden getoond, waaronder de statuten van 1996 waarin Ab een van de comparanten was. Ab zat tijdens zijn lidmaatschap enkele malen in het bestuur als penningmeester en secretaris. En sinds 2006 is hij lid van de expositiecommissie. Volgens voorzitter Neuteboom is de 79-jarige Zomerman een ‘stille’ kracht binnen de commissie. ,,Je treedt niet erg op de voorgrond. Maar je bent wel erg actief en dat ben je nog steeds. Jouw inzet wordt door ons dan ook erg gewaardeerd.” Ook is het rond de inbreng van foto’s van de jubilaris al een tijdje stil, merkte onze voorzitter op. ,,We hebben de laatste tijd niet veel foto’s van je gezien en je ontbrak ook in het jubileumboek ter ere van het 50-jarig bestaan.” Ab gaf aan druk bezig te zijn met het opruimen van zijn archief, maar beloofde dit jaar voor het jubileumboek ter ere van het 60-jarig bestaan van de club een bijdrage te leveren.  

Het nieuwe erelid ontving van de club een oorkonde, een fraai metalen beeldje en een cadeaubon. Ook de bondsbestuurders waren niet met lege handen gekomen. De jubilaris werd benoemd tot Lid van waardering van de Fotobond. Hij ontving een glassculptuur met camera en hij kreeg een fraaie Fotobond-speld.

Ab kwam enkele dagen later met een bedankje voor het bestuur en de mede-leden:

,,Na de clubavond van 23 januari had ik toch wel een paar dagen nodig om een en ander te laten bezinken en tot bezinning te komen: het ‘waarderings- en erelid-offensief’ op deze manier had ik inderdaad echt niet verwacht. Wel dat er binnen de club misschien aan mijn persoon ter zijner tijdaandacht besteed zou worden, maar dan op een andere (sobere) wijze.

Toch wil ik nu eens mijn waardering richting bestuur uitspreken: voor de moeite van het graaf- en spitwerk naar mijn GiAF-verleden en de wijze waarop, in dit geval het bestuur, zo attent is richting haar leden. 

Tot slot. Nogmaals mijn hartelijke dank voor het in de zon zetten van dit, nu erelid. En ik hoop mij nog een aantal jaren, in goede gezondheid, voor GiAF verdienstelijk te maken.”

Meer foto's van de avond (gemaakt door Bert Romijn) 

  • Ab Zomerman erelid GiAF-1
  • Ab Zomerman erelid GiAF-10
  • Ab Zomerman erelid GiAF-11
  • Ab Zomerman erelid GiAF-12
  • Ab Zomerman erelid GiAF-13