26-2-2015 Vrij werk, bespreking in kleine groepen (door Pauline Hellema)

Op deze clubavond is het onderwerp vrij werk. Voor de pauze hebben we de foto’s besproken in groepjes van vier. Gezeten rond de laptops passeerden de foto’s de revue. In ons groepje deed iedereen mee in de discussie met het bespreken van de foto’s. We hadden hier ruimschoots de tijd voor.
Na de pauze hebben we alle foto’s via de beamer bekeken. Door ieder groepje werd in het kort een toelichting gegeven over de door hen besproken foto’s. Het gebruikelijke commentaar kwam aan bod: ,,Een beetje meer in- of uitzoomen zou mooier zijn.”; ,,Wat wil de maker ons vertellen?”

Het blijkt dat de kleuren wel eens verschillen tussen de laptop en de beamer, waardoor een foto op de laptop anders beoordeeld wordt dan op de beamer.
We hebben veel landschappen gezien, waarvan een mooi mistig landschap met verschillende lagen bomen op de achtergrond van Alice. Met iets meer contrast werd deze foto nog sterker. Op een foto van Henk zien we twee olifanten op een humoristische en aandoenlijke pose in beeld gebracht. Er waren ook nog twee series van Annelies, waarvan op een serie een interieur te zien is, dat wat desolaat overkomt. De sfeer werd bepaald door het grauwe weer en de grijstinten.

De eindconclusie is dat iedereen het in groepjes bespreken als positief heeft ervaren.