Series (door Ivonne Spieard)

Ik heb niet zoveel met series. De avonden dat we series bespraken waren mijn minst favoriete clubavonden. Oneindig gediscussieer op welke plek welke foto moet en of het wel een serie is…, niet mijn ding.

Vorig jaar kwam Jan Hendrik van der Veen op een clubavond vertellen over zijn series. Ik had het idee dat wij heel anders met het begrip “serie” omgingen dan hij deed. Zoals hij een serie zag kreeg ik er wel meer oren naar. In combinatie met de hondenfoto’s die gewaardeerd werden door mede clubleden en een enthousiaste Annelies die zei: je “moet” een serie van je honden inleveren, ben ik aan de slag gegaan. In mijn ogen teveel van hetzelfde en te slordig bewerkt, besloot ik toch 5 van mijn honden foto’s in te leveren.

Donderdag 4 april zijn we met 10 leden van GiAF naar Hoogeveen geweest voor het bespreken van de series. Van de 28 series waren er 14 gemaakt door een GiAF lid. De juryleden waren Jan Hendrik van der Veen en Wim Poland. Het viel mij op dat veel series van 5 mooier werden als er 2 afvielen en er een serie van 3 overbleef. Ik kon me vaak wel vinden in de kritiek en/of het advies van de jury, al bleven sommige dingen een kwestie van smaak.

Voor de pauze werden er 18 series besproken, de één werd wat beter gewaardeerd dan de ander. Na de pauze zei de jury dat de overgebleven 10 foto’s de beste 10 van de 28 waren. Daar zaten 7 eervolle vermeldingen bij en 3 prijswinnaars. Mijn serie was nog niet geweest, dus ik werd wat zenuwachtig. Ik dacht nog even: ze zijn vast vergeten de mijne in te leveren. Hoe meer van deze 7 besproken waren hoe spannender het werd. Als de volgende op de stapel een wit of grijs passe-partout had dacht ik : dat is de mijne ook nog niet. Toen zei de jury dat de 7 eervolle vermeldingen geweest waren. Wow, ik zat bij de 3 prijswinnaars. Pauline had ook nog een serie die niet besproken was. Patricia, Judy, Annelies en Pauline zaten bij de eervolle vermeldingen. De 3e prijs was voor Nella van Zalk met een originele serie met een (enge) pop, leuk bedacht. We mochten allemaal even langs het bord met foto’s lopen om de gezichtsuitdrukking van de pop goed te kunnen zien. Toen zag ik uit mijn ooghoek wel dat mijn foto’s bovenop lagen, dus een 2e plaats en voor Pauline de 1e prijs. Ik was blij verrast, had dit totaal niet verwacht. Ben er erg blij mee, goede stimulans om op deze manier door te gaan. Pauline gefeliciteerd met je 1e prijs en de rest gefeliciteerd met de eervolle vermelding.

(foto's Annelies Neuteboom)

Pauline 1e series

 

Ivonne 2e series