23 juni, Slotavond (door Alice Hatzmann)

 

Het was zoals gewoonlijk weer eens een race tegen de klok, deze keer al om 19.00 uur in Gieten zijn! Verzamelen op de parkeerplaats bij het zwembad van Gieten.
Daar aangekomen gingen de organisatoren ons uitleggen wat de bedoeling was. Ze hadden zich goed voorbereid. We kregen een routebeschrijving en een ‘mapje’ met foto’s. Deze moesten we zien op te sporen en noteren in welk vak/deel/gebied we dit zagen. Dat viel nog niet mee bleek later. Soms was een steen ook wel heel erg groot, dan zag je hem gewoon over het hoofd. Of je was zo aan het kletsen, dat je helemaal vergat waar je eigenlijk mee bezig was.
Halverwege hadden we pauze op een prachtige locatie, bij een ware theetuin. De jongeman des huizes had zelf heerlijke taarten gemaakt. Mans trakteerde op een borrel voor z’n jeugdige vrienden, het was moeilijk om deze heerlijke plek weer te verlaten. Maar ja, we moesten nog heel wat puzzels oplossen. Dus toch maar verder gelopen.
Met nog een paar kilometer te gaan door het prachtige Zwanemeerbos, hebben we alle fotoplaatjes uiteindelijk toch kunnen vinden. Behalve het lintje, maar die was helemaal verdwenen. De winnaars, die alles goed hadden en zelfs de moeilijke bonusfoto hadden gevonden, gingen er met de hoofdprijs vandoor; rabarber!
Na de prijsuitreiking hebben we nog gezellig wat zitten nakeuvelen onder het genot van een hapje en een drankje, om vervolgens na vele muggenbeten weer huiswaarts te keren.

Ik vond het een gezellige avond! A.C. bedankt!

 

joomplu:226