9 juni Uitjes (door Bert Deelen)

 

Oei, wat zijn er weinig foto’s vooraf ingeleverd bij het beamermailaccount. Welgeteld twaalf stuks van vier leden (Herry, Ivonne, Ineke en Pauline). Vorige keer hadden we bij het thema ‘Uitjes’ keus uit alle vorige jaren maar nu was de spoeling blijkbaar te dun. Ook de opkomst was magertjes.
De meeste foto’s waren gemaakt bij de historische scheepswerf in Hoogezand aangevuld met een enkel vrij werk. Wat er te zien was, was wel het aanzien meer dan waard. Mooie doorkijkjes door een verroestte en verweerde boot, stillevens van de gereedschappen en actiefoto’s in de werkplaats.
Jan en Bert volgden hetzelfde bespreeksysteem als Herry de vorige keer en dat ging weer goed (eerst even kijken en babbeltje met de buurman, dan de foto beoordelen zoals die is en dan pas opmerkingen hoe het mogelijk beter/anders kan). Gelukkig hadden we ook nog wat foto’s op de usb- stick. Bart had leuke sfeerfoto’s gemaakt van het uitje zelf (onderdeel van de opdracht van de avond) en een paar mooie opnamen van bovenaf, Annelies had wat experimenteel werk, wat een mogelijk thema opleverde voor een andere clubavond (grotesk of iets dergelijks).