12 mei Selectie foto's zomerexpositie (door Ineke Schuringa)

 

Na de gebruikelijke mededelingen en vragen van bestuurszijde kon de selectie voor de laatste 21 foto's voor de expositie 'Ontspannend van Aa tot Hunze' van start gaan; dit project werd in 2015/2016 door de gemeente georganiseerd om het toerisme in deze regio te stimuleren.
GiAF werd door de gemeente benaderd om de verschillende activiteiten in het kader van dit project in beeld te brengen.
Enkele weken geleden werd er al een aantal foto's uitgekozen, die op de afsluitende avond van dit evenement tentoon zijn gesteld.
Door de afwezigheid van Bert zat Bart deze avond achter de 'knoppen'. Hij bleek nogal wat voorwerk gehad te hebben, omdat een aantal van de ingezonden foto's niet op het afgesproken formaat aangeleverd waren. (Misschien iets om dit t.z.t eens op een clubavond te bespreken: hoe krijg je een foto in het juiste formaat?) Verder was er bij verschillende leden nogal wat onduidelijkheid over wat voor foto's er geselecteerd moesten worden: 'registratiefoto's’ of toch de wat meer creatieve opnames?

 

Het bleek inderdaad knap lastig om een goede selectie te maken: gaan we voor een voor de club representatieve foto of toch een registratie van het evenement? Uiteindelijk konden er toch 21 foto's uitgekozen worden waarbij er toch zoveel mogelijk is gekeken naar de creativiteit van de opname.
Een avondopname van Martin Pronk werd gekozen voor de PR.