14 april. Eigen werk (door Ivonne Spieard)

 

Een redelijk grote opkomst op deze avond waar we vrij werk gingen bespreken.


Ingrid benoemde in de opening nog even de eerste en derde plaats van Annelies die ze behaalde bij de serie’s. In de pauze werden de serie’s neergezet zodat iedereen kon kijken om welke serie’s het ging.

 

We begonnen de avond met foto’s van nog wat winterse plaatjes en een mooi veld voorjaarsbloemen. Vervolgens een paar mooie zwart-witopnames waar dreigende luchten de boventoon voerden. Ook kwamen er bloemen en landschappen voorbij. Het hek waarop we Plien, Bianca en postbode Siemen misten werd mooier nadat er meer contrast in kwam. De foto van Herry had ons behoorlijk om de tuin geleid. De één zag het als een opname van zand heel dichtbij, voor een ander leek het juist een berg met wandelende mensen op een smal paadje, van heel hoog uit de lucht genomen. Ook kwam er nog ‘discussie’ of de paardenkont wel zo groot in beeld moest en of de schoenen écht op het tapijt stonden, want het leek wel of ze erboven zweefden, en dus gefotoshopt waren.

 

Er waren twee series, eentje van een paasvuur en eentje van een oud melkhok dat vervallen was. Men twijfelde aan de kleur van een foto van de opkomende zon, maar het waren volgens de maker toch écht zulke kleuren zo ’s morgens vroeg. En we zagen twee portretten, waarop Mans te zien was, die (bijna) een sigaret opstak. Je zag de blijdschap op zijn gezicht, dat hij er eentje opsteken mocht. Na wat foto’s van koffiemelk dat met een rietje in een aquarium vol water werd geblazen kregen we nog een foto van een pindakaas etende vogel te zien, die wat krapper uitgesneden, nog mooier tot zijn recht kwam.