20170420 Etalagepoppen en vrij werk (door Ineke Schuringa)

Op initiatief van Mans was een deel van de clubleden van GiAF op 9 maart afgereisd naar Emmen om daar in het winkelcentrum foto's van etalagepoppen te maken.

Mans had tevoren wat voorbeelden laten zien en tips gegeven hoe je de poppen het beste in beeld kon krijgen. Er was voor Emmen gekozen omdat daar een overdekt winkelcentrum is  en  we bij slechtere weersomstandigheden toch zouden kunnen fotograferen. De meeste winkeliers waren wel bereid om mee te werken en gaven toestemming om ook binnen foto's van de poppen te maken.

De resultaten hiervan, maar ook de foto's van etalagepoppen die elders gemaakt waren, waren dus vanavond te zien. In totaal waren er 29 foto's van elf leden en vier filmpjes, ook weer gemaakt door vier fotografen. Interessant was het om te zien hoe veelal dezelfde poppen op verschillende manieren, bijvoorbeeld vanuit een ander standpunt of met andere belichting, waren gefotografeerd; ook hadden veel leden de foto's dan weer op ieders eigen wijze bewerkt.

Onder leiding van Annelies werden de foto's ‘anoniem’ besproken.

Mans had voor de prijswinnaars van de foto's twee oude fototoestellen als prijs ter beschikking gesteld, en één voor de filmmakers. De aanwezige leden konden met behulp van stembriefjes aangeven welke foto's zij de beste vonden. Uiteindelijk gingen de eerste twee prijzen voor de foto's naar Johan  en Jetty Bentlage.

Martin en wederom Johan eindigden ex aequo voor wat betreft de filmpjes. Mans was zo aardig een extra fototoestel als prijs ter beschikking te stellen.

Na de prijsuitreiking werd alsnog bekend wie welke foto had gemaakt.

Om te voorkomen dat de foto’s  ‘Vrij Werk’ door gebrek aan tijd niet de nodige aandacht zouden krijgen werd besloten deze op een later tijdstip te bespreken.

Al met al een hele geslaagde avond  met  veel, op interessante  wijze bewerkte foto's!