Binnen afdeling 03, Drenthe Vechtdal, wordt jaarlijks door een van de fotoclubs een afdelingsactiviteit georganiseerd. In 2019 is fotoclub GiAF aan de beurt deze activiteit te organiseren. Deze afdelingsactiviteit wordt op 19 maart 2019 gehouden. De locatie is Huize Bareveld, Bareveld 1 9512 SB Nieuwediep.

Raymond RuttingGiAF heeft de fotograaf Raymond Rutting bereid gevonden om te komen vertellen over zijn foto’s en de manier waarop hij tot zijn opnames is gekomen. Raymond heeft niet alleen onder bijzonder moeilijke omstandigheden foto’s gemaakt. Ook in eigen land heeft Raymond heel bijzondere foto’s gemaakt. Zijn manier van presenteren laat je beleven wat Raymond heeft ervaren toen hij zijn foto’s maakte.

Fotojournalist Raymond Rutting (1962) is al bijna 30 jaar werkzaam als fotograaf en versloeg tijdens zijn lange carrière talloze onderwerpen – van de val van het Roemeense communisme en de conflicten in Afghanistan en Irak tot internationale sportevenementen en veel binnenlands nieuws. In dienst van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) volgde hij jaren achtereen de koninklijke familie. Sinds 2013 is hij zelfstandig fotograaf. Voor de Volkskrant is hij al jaren een van de vaste nieuwsfotografen en voor Traveler, het reismagazine van National Geographic, maakt hij reisreportages over bestemmingen wereldwijd.

Raymond Rutting 2

Zijn werk viel veelvuldig in de prijzen. Zo werd hij op basis van zijn oeuvre uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar 1997 en 2004 en won hij tientallen prijzen in de wedstrijd om de Zilveren Camera. Een jaar later volgde een onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau voor 

In 2005 richtte hij de Art of News Foundation op, waarbij projecten in o.a. Afrika worden ondersteund. Rutting heeft ook vele museale exposities op zijn naam staan. De laatste jaren is hij ook actief in de commerciële fotografie.” Zie verder www.raymondrutting.com voor zijn gehele oeuvre.