Kleurrijk Annen (door Bert Deelen)

Kleurrijk Annen is best wel een uitdagend thema. De eerste keer dat Ingrid en ik er gingen kijken was in het vroege voorjaar. De zon scheen dan wel, maar bepaald kleurrijk was het niet. Gelukkig werd de selectieavond doorgeschoven naar 3 mei. Dat bood de mogelijkheid om van Koningsdag gebruik te maken. Los van alle oranje versieringen was het dorp nu veel kleurrijker vanwege alle lentebloeiers. We waren duidelijk niet de enigen met die gedachte, want de bloeiende Japanse kers was bij diverse fotografen in beeld gekomen.

De avond was een redelijk bonte schakering van in en rond Annen gemaakte foto’s. Veel nieuw werk en een paar wat oudere. Wat deze avond  extra bood was dat er actief van Lightroom gebruik gemaakt werd om foto’s, waar nodig, aan te passen en/of de uitsnede te veranderen. Hooglichten, contrast, gradient filter, verzadiging, etc. Bijna alle schuifjes kwamen wel aan bod. Dat leverde meestal een veel beter beeld op. Soms kwam echter het advies een foto opnieuw te maken.

Aan het eind van de avond was de altijd lastige fase van de selectie. Welke foto’s vinden we wel en welke niet expositiewaardig. Subjectief natuurlijk en doorspekt met persoonlijke meningen. Dat zal bij een volgende selectie-avond vast niet anders zijn.