Henry Koops wint zesde prijs op FMDV 2019

Henry Koops FMDV2019 6e plaats 1

Foto gemaakt door Jan van der Ende

Henry Koops heeft de zesde prijs gewonnen van de 52e editie van de Fotomanifestatie Drenthe en Vechtdal (FMDV). De inwoner van Gieten won zijn prijs met een foto van de Amerikaanse southernrockband Lynyrd Skynyrd gemaakt op Holland International Bluesfestival in Grolloo.
,,Knap hoe deze podiumartiesten volop in actie zijn vastgelegd. De compositie en vlakverdeling zijn geweldig. De belichting is vrij vlak, via bewerking had de foto pittiger gemaakt kunnen worden”, was het oordeel van de jury.
De jury bestond dit jaar uit Theo Bijker, Karin Broekhuijsen en Myrjam Boone ,,De 149 ingezonden foto’s zijn van goede kwaliteit en met veel verschillende invalshoeken. De winnende foto’s getuigen daarvan; grafisch, sport, schilderachtig, portret en actie.”

Henry Koops FMDV2019 6e plaats 2
In het juryrapport gaf de jury aan dat er tegenwoordig veel wordt gefotografeerd. ,,Iedereen heeft zijn telefoon onder handbereik om snel even iets vast te leggen en te delen met vrienden en/of familie. Beeldtaal is steeds belangrijker geworden. Visual storytelling en fotoboeken zijn booming! Dan zou je kunnen zeggen dat iedereen kan fotograferen en dat is ook zo. Maar een excellente foto afleveren is nog iets anders.”
Zij beloonden de foto van Douwe Többen van Fotoclub Borger-Odoorn met een eerste prijs. GiAF deed met vijftien leden mee en eindigde als club op de zevende plaats.
De fototentoonstelling werd georganiseerd door fotogroep Hoogeveen en is nog te zien tot en met 14 december in de bibliotheek van Hoogeveen aan Willemskade 27 in Hoogeveen.