Winterexpositie is verhuisd naar 't Holthuys in Annen

GIETEN – De Gieter Amateurfotografen (GiAF) heeft van 12 november tot en met half januari 2023 een winterexpositie gehouden in de kerk aan Greveling 117-119 in Annerveenschekanaal. Fotograaf Maarten Westmaas uit Annen verrchtte op 12 november de opening. Hij verzorgde ook een lezing. De expositie is half januari verplaatst naar zorgcentrum 't Holthuys in Annen. 

Het thema van deze tentoonstelling is Water in de breedste zin van het woord. De leden van de Gieter fotoclub hebben deze opdracht op een bijzondere wijze proberen vast te leggen. Uit de inzendingen is een selectie gemaakt van een dertigtal foto’s die worden geëxposeerd. De ruimte waar de foto’s komen te hangen wordt beschikbaar gesteld door Dagbesteding Aignwies.

Maarten Westmaas

Maarten Westmaas verrichtte de opening. De fotograaf uit Annen is een landschapsfotograaf die anderen wil laten zien hoe wonderlijk, bijzonder en prachtig het Nederlandse landschap is. ,,Ik maak exclusieve en unieke landschapskunst waarin mijn visie en de visie van het land vermengd wordt. Omgeploegd. Veel meer dan fotografie gaat het om het verhaal van het Nederlandse landschap dat door mij verteld wordt in series en verhalen.”

Westmaas fotografeert veel in Aa en Hunze en in Groningen. Hij heeft geëxposeerd hier in de omgeving, maar ook in Amsterdam en Den Haag. Hij heeft meerdere boeken over landschap uitgegeven. Hij kan inspirerend over zijn werk schrijven, maar ook er over vertellen. Het thema voor de lezing is Authenticiteit of Voorbij de verbeelding en gaat over de reis die hij heeft gemaakt van natuurfotograaf tot kunstenaar.

Frisse Start

De lezing en expositie werden mogelijk gemaakt door de Frisse Startsubsidie van de Provincie Drenthe. Deze subsidie wordt via de gemeente versterkt aan vrijwilligersinitiatieven in de provincie om deze na de coronaperiode weer op gang te helpen. Hierdoor is de toegang gratis. De inwoners van de gemeente Aa en Hunze werden uitgenodigd de lezing van Maarten Westmaas bij te wonen.

Openingstijden

De fototentoonstelling is nu te bezoeken tijdens de openingstijden van zorgcentrum 't Holthus in Annen .  Meer informatie: Exposities (giaf.nl)l.

NB: Meer informatie is te verkrijgen bij Ineke Schuringa: 06 28 44 01 07 of bij Pauline Hellema: 06-14711583