Fotobond 100 jaar: Eervolle vermelding Annelies Neuteboom

Anneleis NeuteboomAnnelies Neuteboom uit Gieten heeft een eervolle vermelding gekregen tijdens de fotowedstrijd van de Fotobond. De voorzitter van fotoclub GiAF won deze onderscheiding in de categorie ‘Smartphones’. 

De Fotobond bestond in 2022 100 jaar. Ter gelegenheid van dit feest is een fotowedstrijd uitgeschreven. De wedstrijd bestond uit vijf genres. De categorieën waren: Architectuur, Natuur, Portret, Smartphones en Vrije expressie. Er werden door fotografen uit Nederland 2813 foto’s ingezonden.

De eerste selectie vond plaats bij de afdelingen van de bond. De deelnemers mochten totaal vijf foto’s inzenden. In de afdeling Drenthe-Vechtdal werden 109 foto’s ingezonden door 25 fotografen. GiAF deed met elf leden mee. Ook waren er inzendingen van individuele leden van de Fotobond. De drie best gewaardeerde foto’s per genre gingen door naar de landelijke finale. De GiAF-leden Pauline Hellema uit Gasteren, Heidi Jonker uit Wildervank en Henry Koops uit Gieten kregen een nominatie in de categorie ‘Portret’. Marsia Stelling uit Veendam van GiAF kreeg een nominatie in de categorie ‘Natuur’. Annelies Neuteboom verdiende twee nominaties in de categorie ‘Smartphone’. Ook was er een nominatie voor de 88-jarige Henk Koops uit Rolde. Hij is individueel lid van de bond en deed landelijk mee in de categorie ‘Architectuur’.

De deelnemende foto’s van de afdeling Drenthe-Vechtdal en de afdeling Groningen werden 19 november besproken door Cora Sens, voorzitter van de Fotobond in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor. Zij was ook jurylid van de fotowedstrijd. Marco Maljaars gaf daarna een lezing over ‘Minimalistische fotografie’. 

Van de nominaties van Afdeling Drenthe-Vechtdal viel alleen Annelies Neuteboom zaterdag landelijk in de prijzen. ,,Ik ben er erg blij mee”, aldus Neuteboom. ,,Mijn foto behoort tot de negen best gewaardeerde foto’s van 692 ingezonden foto’s in dit genre. Dat is toch een mooie waardering.”